Epidemien smil

lørdag 6. juni 2009

Denne teksten liker jeg veldig godt - blir i godt humør av å lese den. Og det er hele poenget med teksten, hvor god den er faglig sett vet jeg ikke. Les den - og bli i godt humør.
Skrevet i 2006/2007.
Flere tekster ligger ute på skribleri-bloggen min.
-----------------------------------

Hva er egentlig glede? Det er noe som skjer inne i kroppen, noe kjemisk, og så blir vi glad, og føler glede. Men vet vi hva som gjør oss glad? Hvorfor blir vi glad av enkelte ting? Og kan vi virkelig bli glad av det, eller er det feil? Må vi være glad? Dette skal jeg prøve å finne en liten forklaring på.
Små barn føler en glede stort sett hele tiden. Dette kan vi fastslå fordi de smiler og ler så mye. Men det er ikke med det sagt at de som ikke smiler og ler like mye ikke føler samme glede. De kan være minst like glade, de viser det bare ikke like sterkt.
Har du noen gang sett på et lite barn som smiler uten å kjenne at du vil smile litt selv? Det er veldig vanskelig. Smil smitter, og spesielt fra barn.
Vi kan vel kalle et smil for en sykdom, en positiv vel og merke. Nei, ikke en sykdom, en epidemi. Den finnes over hele verden. Smilet skyldes et virus som trenger inn i kroppen via kontakt med andre mennesker. Er du allerede blitt smittet finnes det ingen medisin mot det, siden det er et virus. Legevitenskapen er heller ikke kommet så langt at de har greid å utvikle noen vaksine mot det. Men det er kanskje like greit? Smilet er da en verdensomspennende epidemi som alle blir smittet av, og aldri kan bli kvitt.
Smilet kommer av en intens glede som bobler inne i oss, og bare venter på å få sitt utspring.
Hvis noen i nærheten av deg smiler, føler du kanskje en slags dragning mot den personen, for å finne ut hvilken glede som har surklet i magen og nå fått sitt utspring i smilet. Hver dag ser vi folk som smiler. Og det betyr vel bare én ting, at de føler en slags glede? Det er vel ingen som smiler uten å føle en glede?
Noen ganger er et smil tilstrekkelig for å få utspring for din glede. Men enkelte ganger føler du at gleden tar overhånd og du mister kontrollen. Da begynner du å le og får et lite latterkick, eller kanskje til og med latterkrampe. Har du først fått det er det nesten umulig å stoppe. Du må bare la det gå over av seg selv. Etterpå føles det så utrolig godt, og da er det plutselig ikke så urolig i kroppen, magen lengre.
En slik latterkrampe får du når du er sykest. Det kan sammenliknes med forkjølelse og ei kraftig hostebyge. Det bygger seg opp, bryter ut i noe stort, og når den er over føles det godt og avslappende. Det er akkurat slik det er med denne epidemien, smilet også.
Alle føler den, noen oftere enn andre. Ikke alle blir glad av de samme tingene og hendelsene. Det er ikke sikkert du blir glad av det samme som jeg blir glad av. Uansett, vi blir alltid glad. Ikke hele tiden, men alltid.
Er du fortsatt ikke rammet av epidemien? Da har du et problem, for du har gått glipp av noe utrolig viktig.
Smilet er vårt viktigste og beste kommunikasjonsmiddel. Uansett hvilket språk du snakker, uansett hvor du kommer fra, uansett hvordan du ser ut.

”Et smil er den korteste veien mellom to mennesker"

Hva synes du om teksten?

Comments

2 Responses to “Epidemien smil”
Post a Comment | Legg inn kommentarer (Atom)

Å, den var bra! :)

Det blir marked 13.juni, neste lørdag! :)

Legg inn en kommentar

Blir du engasjert, provosert eller har du bare lyst å skrive noe til meg? Så kjekt :o) Jeg skal svare så fort jeg har anledning...

 
STUDIETIDEN MIN. Citrus Pink Blogger Theme Design By LawnyDesignz Powered by Blogger